HELPING THE OTHERS REALIZE THE ADVANTAGES OF MANTAR TOHUMU

Helping The others Realize The Advantages Of mantar tohumu

Helping The others Realize The Advantages Of mantar tohumu

Blog Article

Kompost hazırlanırken su olarak klor içermeyen su kullanılmalıdır. Bunun için taşıma su veya doğrudan dere suları kullanılabilir. Klor, istiridye mantarı tohumlarının gelişimini ve verimini olumsuz olarak etkileyecektir.

Pazarlarda ve marketlerde doğal formunu bozmadan küme haliyle açık olarak satılan istiridye mantarı, sadece lezzeti ile değil hassas temizleme yöntemleri ile de farkını ortaya koyar.

İstiridye mantarı kompostu sterilizasyon yöntemleri arasında en ucuz ve kolay olan yöntemler kimyasal madde ile sterilizasyon yöntemleridir. Kompost hammadeleri çeşitli farklı kimyasal ve karışımlarla steril hale getirilebilir.

Nem oranı yüzde sixty civarında olmalıdır. Nem, özel sistemler ile ayarlanmalıdır. Yere su atmak ya da fileıskiye sistemi kurmak mantarların iyi çıkmasını engeller. Ayrıca su serpiştirildiğinde mantar yapraklarına gelen su, yaprakları deler ya da siyah lekeler oluşmasına vesile olur. Sisleme makineleri ile yapay sis oluşturulması tavsiye edilir. three- İstiridye Mantarı Havalandırma Kayın mantarının yetişmesi için en uygun ortam, oksijeni yüksek ortamdır.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çAlright önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % 55-58 oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %69’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Şeffaf poşete misel ile karıştırdığınız kompostu ekledikten sonra ağzını bağlayın ve ışık almayan bir bölgeye yerleştirin.

Wheter açık havada veya barınakta tutulduğu zaman, kolonizasyon safhasında kompost çuvalları, twenty five ° C’lik bir maksimum hava sıcaklığında tutulmalıdır.

İnoküle edilmiş tabaka artık delikli çuvallara doldurulur ve çuvallar sıkıca ve eşit bir şekilde doldurulacak şekilde sıkıştırılır.

Ancak istiridye mantarı zehirli bir mantar değildir. Aksine yenilebilir en faydalı mantar türlerinden read more biridir.

Bu özel tariflerin başında güveçte istiridye mantarı gelir. Soğan ve krema eşliğinde sunulan ve kaşar peynirinin lezzeti ile harmanlanan mantar, bir tabak daha isteyebileceğiniz özel sunumlar arasında bulunur.

Çeşitli iklim koşullarına göre yetişen mavi, altın rengi ve pembe istiridye mantarları da vardır. İstenilen koşulları sağladığınızda kolaylıkla her yerde yetiştirebilirsiniz. Ülkemizde son zamanlarda hakkında yapılan haberler ile popüler olmaya başlamıştır.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda devlet teşvik vermekte ve eğitimler yapmaktadır. Devlet tarafından açılan kurslara gidip girişimcilik dersleri alarak siz de uygun ortamda kayın mantarı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Her mevsimde üretimi yapılabilen istiridye mantarı, doğada yalnızca sonbaharda yetişir.

Tüm bunların yanı sıra içeriğinde kırmızı ete eşdeğer protein barındırarak et yemeyenlerin de baş tacı olur.

Report this page